У Львові відновили партнерські пологи

1485785441
Фото ілюстративне. Джерело: Гендер в деталях

У Львові дозволили проводити партнерські пологи, та з дотриманням необхідним правил і норм у межах карантину.

У Львові дозволили проводити партнерські пологи, та з дотриманням необхідних правил і норм у межах карантину.

Відповідне рішення ухвалила міська комісія ТЕБ і НС, написав на власній сторінці у Facebook мер Львова Андрій Садовий.

Йдеться лише про пологові будинки, які належать місту — на вул. Мечникова та вул. Рапопорта. Останній запрацює з 1 жовтня 2020 року.

«Епідемія коронавірусу наклала на нас ряд обмежень, в тому числі - щодо доступу до пологових будинків. Згідно з законом, брати участь у народженні може не лише батько дитини, але й партнер чи партнерка, яку обрала породілля. Та задля безпеки матерів, дітей і медичних працівників ми все ж залишили декілька обмежень», - написав Садовий.

Щодо вимог, то вони стосуються присутності у палатах тільки одного партнера під час пологів. Окрім цього, така людина має бути в засобах захисту, пройти термометрію, не мати симптомів захворювання, і впродовж останніх 14 днів не контактувати з хворими на коронавірус.

Нагадуємо, у червні львів'янин Олександр Ульянець зареєстрував петицію щодо повернення партнерських пологів, і станом на 10 вересня вона зібрала необхідну кількість підписів — 528 з 500 необхідних— для розгляду в міській раді.

Додамо також, в четвер, 10 вересня, в Україні зафіксовано 145612 випадків COVID-19, з них 3023 летальні, 65877 пацієнтів одужали. За добу лабораторно підтвердили 2582 нові випадки. Загалом проведено 1778483 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужали 1174 пацієнти.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: