Україна офіційно засудила дії Лукашенка

1562535807_0_0_2773_1561_1920x0_80_0_0_eb73016f8603964043cb244ec6a2b974

Верховна Рада України засуджує дії президента Білорусі. На засіданні парламенту у вівторок ВР зробила офіційну заяву, в якій засудила дії влади Білорусі та закликала її налагодити "цивілізований і демократичний діалог із суспільством із метою вирішення кризової ситуації, що склалася в країні"

Верховна Рада України засуджує дії президента Білорусі. На засіданні парламенту у вівторок ВР зробила офіційну заяву, в якій засудила дії влади Білорусі та закликала її налагодити «цивілізований і демократичний діалог із суспільством із метою вирішення кризової ситуації, що склалася в країні».

За відповідний проєкт постанови №3053а проголосували 228 народних депутатів з 226 необхідних.

Верховна рада висловлює стурбованість ситуацією, яка склалась в Білорусі після президентських виборів. На думку українського парламенту вибори пройшли з чисельними порушеннями і їх не можна назвати чесними.

ЄС також заявляє, що не вважає Олександра Лукашенка легітимним президентом своєї країни. Європейський Союз перегляне свої відносини з Білоруссю.

Читайте також: Лукашенко знову заявляє про «втручання» України та країн ЄС

Про це у вівторок під час виступу в Європейському парламенті заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель, - пише РБК-Україна.

«Ми вважаємо вибори 9 серпня сфальсифікованими ... Ми не визнаємо Лукашенка легітимним президентом Білорусі» – заявляє Боррель.

Європейський Союз вважає найкращим вирішенням ситуації переобрання президента країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: