В Україні створили центр, де будуть керувати усіма трансплантаціями

Young male surgeon getting ready for first operation. Cardiac sp
Young male surgeon getting ready for first operation. Cardiac specialist doctor getting ready for transplant

Кабінет Міністрів створив спеціалізовану державну установу «Український центр трансплантат-координації». Відповідне розпорядження ухвалене на засіданні уряду 23 вересня без обговорення.

«Погодитися з пропозицією Міністерства охорони здоров’я щодо утворення спеціалізованої державної установи «Український центр трансплантат-координації» з віднесенням її до сфери управління зазначеного Міністерства», - йдеться у документі.

Читайте також: Клінічна лікарня у Львові увійшла до пілотного проекту з трансплантації

Як зазначається у пояснювальній записці, «Український центр трансплантат-координації» здійснює організаційно-методичне керівництво закладами охорони здоров’я, що надають медичну допомогу із застосуванням трансплантації та/або здійснюють діяльність, пов’язану з трансплантацією, трансплантат-координацією, координує діяльність суб’єктів організації та надання медичної допомоги із застосуванням трансплантації.

Читайте також: Вдихнути життя, або Чому система трансплантацій в Україні не працює

За даними Міністерства охорони здоров'я, щороку в Україні близько 5 тис. осіб потребують пересадки органів. Зараз в Україні діє пілотний проєкт, в якому задіяні 24 заклади охорони здоров'я, що здійснюють трансплантацію органів, з них 6 - пересадку кісткового мозку. За перше півріччя 2020 року було проведено 14 операцій з органної трансплантації. За 2019 рік було зроблено 21 операцію з трансплантації кісткового мозку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: