Закон про онлайн-торгівлю ліками передали на підпис Зеленському

982da72f20151647c027fb633d8bfb1e

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Про це зазначається на сайті парламенту в картці законопроєкту №3615-1.

У графі «Дати і стан проходження» зазначено, що 22 вересня закон повернуто з підписом Голови ВР і передано на підпис Президенту.

Нагадуємо, що закон врегульовує правовідносини у сфері дистанційної торгівлі лікарськими засобами та забезпечення захисту кінцевого споживача від таких ризиків, як недотримання умов зберігання та перевезення лікарських засобів і порушення процедури обігу лікарських засобів включно з можливістю потрапляння до пацієнта неякісних або фальсифікованих засобів.

Водночас документ врегульовує збільшення відсотка випадків самолікування і, як наслідок, негативного впливу на здоров’я кінцевого споживача; відсутності належної фармацевтичної опіки по відношенню до споживача; неконтрольоване і незаконне втручання у процес доставки ліків умовних сервісів та сторонніх осіб, які не мають права її здійснювати з метою їх імплементації у національному законодавстві та адаптації регулювання даного процесу відповідно до законодавства ЄС.

Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування в парламентській газеті «Голос України» та вводиться в дію за три місяці з дня набуття чинності.

17 вересня Рада ухвалила закон «Про внесення змін до статті 19 Закону України «Про лікарські засоби» щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами».

Читайте також: Які ліки у 2021 році пацієнти зможуть отримати безкоштовно, – інфографіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: