Кожен десятий кредит за пільговою держпрограмою підтримки бізнесу виданий на Львівщині

120092320_361687771634405_5324526157220823051_n

Про це свідчать проміжні результати державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», запровадженої за ініціативи Президента України та Кабінету Міністрів України для підтримки інвестиційних проєктів мікро- та малих підприємств.

Так, станом на вересень загалом по Україні видано 3,5 тисячі таких кредитів, зокрема кожен десятий, тобто понад 350 – на Львівщині. Загальна сума таких кредитів для підтримки малих підприємців Львівщини склала понад півмільярда гривень, а видавали їх 7 банків-учасників проєкту: АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АТ АКБ «Банк Львів», ПАТ «ПУМБ», АТ «КРЕДОБАНК».

Найбільше кредитувалося за держпрограмою сільське господарство, на яке по всій країні припало понад 60% пільгових кредитів.

«Поширення інфекції змусило нас до радикальних дій. Бізнес у цих умовах виявився між двох вогнів, – коментує Максим Козицький, голова Львівської ОДА. - Розуміючи всю складність ситуації, зараз існує цілий комплекс програм з обласного та державного бюджетів, якими може скористатись малий та середній бізнес Львівщини».

Державна програма підтримки підприємців «Доступні кредити 5-7-9%» діє на всій території України, її учасникам дають три відсоткові ставки (залежно від дати заснування бізнесу та його розміру (річного обороту): 5% річних – якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця протягом першого кварталу; 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн; 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн. Підприємці можуть дізнатися, чи підходять вони для участі у програмі, через спеціальний сайт. Впровадження Програми за дорученням Уряду України здійснює Фонд розвитку підприємництва через банки-партнери, які володіють технологіями та активно кредитують цільову групу програми – мікро- та малі підприємства.

* Вибори-2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: