Сьогодні надзвичайно близько до Землі пролетить астероїд

Asteroid460

Сьогодні, 24 вересні повз Землю в рекордно малій відстані пролетить астероїд. Він знаходитиметься до Землі ближче Місяця.

Сьогодні, 24 вересня, повз Землю в рекордно малій відстані пролетить астероїд. Він знаходитиметься до Землі ближче Місяця.

Про це повідомляє space.com.

Не передбачається, що астероїд, відомий як 2020 SW, не зіткнеться із Землею, згідно з даними Центру досліджень об'єктів поблизу Землі (CNEOS) при Лабораторії реактивного руху в Пасадені, штат Каліфорнія. Але він наблизиться, пройшовши близько 22 000 кілометрів від Землі, повідомляє NASA.

Для порівння, Місяць висить в середньому на відстані 384 тис. км від нас або приблизно 30 земних куль.

Читайте також: Як виглядає комета Neowise в нічному небі над Львовом (фото)

Цей астероїд пройде на відстані приблизно 2,1 земних куль. Це означає, що астероїд 2020 SW пройде навіть ближче, ніж телевізійні та метеорологічні супутники, які орбітують приблизно на 35 тис. км від Землі.

Вчені ще не визначили точний розмір астероїда, але він не такий великий, імовірно, довжиною від 4,4 та 9,9 метра, повідомляє CNEOS.Проходження повз Землі насправді стане важливою подією для астероїда 2020 SW.

Астероїд — невелике планетоподобное тіло Сонячної системи, що рухається по орбіті навколо Сонця. Астероїди, відомі також як малі планети (планетоїди) уступають по розмірах планетам. Передбачається, що в Сонячній системі може знаходитися біля мільйона подібних об'єктів, однак передбачувана загальна маса всіх астероїдів менше однієї тисячної маси Землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: