Україна залучить 300 мільйонів євро позики від ЄІБ на енергоефективність

енергоефективінсть

Кабмін схвалив два проєкти розпоряджень, які дозволяють залучити позики Європейського інвестиційного банку для реалізації проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні» у розмірі 300 млн євро.

Відповідні рішення ухвалили у середу, 23 вересня, під час позачергового засідання Уряду, передає пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.

«Реалізація розпорядження «Про залучення коштів позики від ЄІБ для реалізації проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні», підготовленого Мінрегіоном, дасть змогу здійснити заходи з енергоефективності у невеликих містах, що значно зменшить навантаження на державний та місцеві бюджети за рахунок економії видатків на оплату енергоносіїв.

Заходи з енергоефективності будуть впроваджуватися у дитячих садках, школах, лікарнях, адміністративних та інших будівлях соціального та культурного призначення», – йдеться у повідомленні.

Іншим розпорядженням Кабмін сформував персональний склад делегації України з представників Мінрегіону, Мінфіну, Мінекономіки, МЗС та Мін’юсту та директиви для участі у переговорах з ЄІБ для подальшого підписання фінансової угоди та реалізації проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні».

Читайте також: Інвестиція в майбутнє чи збитковість: чому в Україні недооцінюють зелену енергетику 

«Досягнення домовленостей з ЄІБ щодо довгострокової низьковідсоткової позики, спрямованої на підвищення енергоефективності у будівлях соціального призначення, створює міцний фундамент для впровадження реформи енергоефективності та забезпечить фінансову можливість для розвитку муніципального енергоефективного простору», – заявив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: