Зеленський вшанував героїв Львівщини (фото)

120046722_986271925222009_7102522401739965042_n

Під час робочої поїздки Президента Володимира Зеленського на Львівщину, 17 вересня, Глава держави вшанував пам’ять полеглих героїв АТО/ООС і поспілкувався з їхніми рідними та близькими.

Це болюча для Володимира Зеленського тема. Адже Президент головною метою своєї діяльності ставить встановлення миру в Україні на наших умовах, а також повернення окупованих частин Донбасу та Криму.

«Мої співчуття і вдячність вам усім – від усіх українців за той героїзм, за те, що вони віддали життя заради нас, заради нашого суверенітету», – звернувся Володимир Зеленський до членів родин загиблих воїнів.

Слід відзначити, що завдяки останньому перемир’ю на Донбасі, значно зменшилася кількість втрат наших патріотів. А в перші чотири тижні перемир’я з нашого боку взагалі не було бойових втрат.

Зі свого боку родичі загиблих добровольців передали Главі держави прохання посприяти тому, щоб їхні імена згадували під час пам'ятних заходів у «Залі пам'яті» в Міністерстві оборони.

Окремої уваги потребує й соціальний захист родин, які втратили годувальників. На зустрічі порушувалося питання виплат родинам учасників бойових дій, які померли після повернення з фронту, та розміру їх забезпечення. Також близьких турбує й розслідування обставин загибелі військових.

Особливо акцентували увагу на забезпеченні військових та учасників бойових дій житлом, адже у Львові та області черга дуже велика. Президент доручив чиновникам вивчити ситуацію детальніше та надати пропозиції можливих пілотних проєктів з надання житла.

До слова, напередодні візиту Президента, 14 вересня, учаснику бойових дій на сході країни Андрію Дуді придбали власне житло. Ключі від помешкання захиснику вручив заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Холод.  За даними Львівської ОДА, житло було надане, в межах Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО, їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018-2020 роки.

Також присутні на зустрічі сім’ї подякували Володимиру Зеленському за захист прав добровольців, які захищали Україну, і які тепер стали рівними у правах з кадровими військовослужбовцями. Слід нагадати, що Верховна Рада, в якій партія «Слуга Народу» має більшість, ухвалила закон, згідно з яким бійці добровольчих батальйонів вперше з початку війни на Донбасі отримали статус учасників бойових дій.

На завершення зустрічі Володимир Зеленський вшанував пам’ять загиблих і поклав квіти до меморіального знака на Личаківському кладовищі. На території цвинтаря є низка почесних поховань. Було відведене й місце для поховання учасників АТО/ООС. Тут зокрема поховані генерал-майор Сергій Кульчицький, полковник МВС Андрій Соколенко, Герой України, відомий оперний співак Василь Сліпак, інші військові й Герої Небесної Сотні.

* Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: