Сходи у Львівському парку культури стали поетичними

120108147_1350536978611649_4639367197970898184_n

Вчора, 24 вересня, у Львові, в Парку культури, художники разом із школярами розфарбовували сходи.

В акції взяли участь українські художники Зірка Савка, Тарас Носар та учні творчого гуртка Палацу культури ім. Г. Хоткевича.

На сходах відтворювали фарбами вірші українських поетів та доповнювали їх тематичними ілюстраціями. Теми віршів були дотичними до атмосфери парку, це були позитивні та надихаючі коротенькі твори, які, за словами авторки проєкту Ірини Кухарук, мають піднімати настрій відвідувачів парку. Вибірку віршів, які зображують на сходах, робили серед українських письменників, серед яких львівські та київські поети.

Така творча акція в Парку культури відбувалась вперше, проте організатори запевняють, що планують продовжити ініціативу.

Юні художники взяли на себе найвідповідальнішу роботу – писати фарбами вірші, згодом Тарас Носар та Зірка Савка доповнять тексти малюнками птахів та львівських будиночків.

Зазначимо, для українських художників подібна волонтерська діяльність відбувається не вперше. Молода художниця Зірка Савка часто бере участь у творчих волонтерських проєктах, а Тарас Носар власноруч розмальовує території в Парку культури.

Тарас Носар – художник з Донецька, який був змушений переїхати до Львова із свого рідного міста під час Революції Гідності 2014 року. У зв’язку з тяжкими фінансовими обставинами митцю довелось працювати двірником, проте він ніколи не покидав малювання. Його творчість знайшла відгук у Львові, зараз Тарас розмальовує Львівський парк культури та працює над своїми художніми роботами, які презентує львів’янам.

Зірка Савка – молода львівська художниця, закінчила Академію живопису та вивчала катехитику в Українському Католицькому Університеті. Її творчість сучасна, яскрава та не залишить без емоцій нікого. Мисткиня часто влаштовує виставки своїх робіт в Україні, а також займається волонтерською діяльністю та підтримує цікаві творчі ініціативи.

Марта Фішер. Фото автора

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: