Стартував просвітницький проєкт «100 галичан»

pasted image 0

Українська Галицька Партія запустила просвітницький «100 галичан», аби популяризувати величних постатей краю.

Голосування за фаворитів триває понад тиждень і триватиме ще до 30 вересня. Взяти участь у голосуванні можуть усі користувачі у Фейсбук. Вибирати можна із 300 запропонованих кандидатур. Ті, хто наберуть найбільше вподобань, потраплять у брошуру «100 галичан, які змінили світ».

У проєкт «100 галичан» увійшли ті, хто тут народився, працював і навіть ті, що ніколи не були на Галичині, але прославили наш край. Це і історичні постаті і ті, хто творить історію у наші дні.

«Цим проєктом хочемо дати можливість зрозуміти українцям, що Галичина – багата на знаменитості територія. Кожен період нашої історії залишив по собі відому людину, яка зуміла у важкі часи зберегти себе, свою сутність і розвинути власну справу на благо якщо не усього світу, так України точно. Ми відчуваємо потребу сказати: ми – галичани і ми маємо ким пишатись! Багато львівських вулиць названі на честь цих постатей. Але хто вони, що видатного зробили – багато людей, на жаль, не знають. Цим проєктом хочемо виправити ситуацію», – говорить депутатка ЛМР від Української Галицької Партії Юля Гвоздович.

Кожен українець має можливість долучитися до проєкту. Потрібно зайти в альбом «100 галичан, які змінили світ» на головній сторінці партії  і віддати голос за того діяча, який вам імпонує найбільше. Один лайк – один голос. Кількість «вподобайок» – не обмежена. У кого набереться найбільше голосів, той і потрапляє у сотню найвеличніших галичан та галичанок. У голосуванні вже взяло участь понад тисячу користувачів. Вже є навіть певні лідери серед запропонованих кандидатів: Олег Шупляк, Андрей Шептицький, Іван Франко, Василь Іванчук, Степан Бандера, Іван Федоров, Василь Сліпак, Любомир Гузар, Василь Стефаник, Йосиф Сліпий,  Квітка Цісик. Усі новини про проєкт можна відслідкувати за хештегом #100_галичан_які_змінили_світ.

Умови проекту, його правила та

Переглянути альбом та проголосувати можна за посиланням.

* Вибори-2020 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: