До ще одного регіону України можна буде добратися літаком

аеропорт1

Відновлення аеропорту в Ужгороді матиме надзвичайно позитивний ефект для регіону, як у туризмі, так і економіці загалом.

Про це розповів заступник голови комітету з туризму Торгово-промислової палати України Володимир Царук, - повідомляє УНН.

«Закарпаття — це унікальний регіон, куди туристи приїздять цілий рік: і взимку, і влітку. Там є дуже багато різних видів відпочинку — це і термальні джерела, і винний туризм, і історико-культурні пам’ятки. Унікальний регіон, який останнім часом був дещо відрізаний від України через відсутність аеропорту. А поїздом їхати туди 16-18 годин. І є багато іноземців, які б з радістю прилетіли в Ужгород.

Тому якщо аеропорт запрацює — це дасть поштовх, по-перше, українським туристам мандрувати туди літаком, значно пришвидшивши поїздку. І в іноземних туристів буде більше бажання полетіти на Закарпаття: швидко і зручно», — розповів він.

Як тільки запрацює аеропорт — туди зайдуть лоукостери, продовжив фахівець.

Читайте також: Туризм після карантину: як пандемія вплинула на галузь і змінила її

«А захід лоукостерів Wizz Air чи Ryanair, знову ж таки, збільшить кількість іноземних туристів, охочих відвідати Закарпаття. Тому це дуже важливий крок для розвитку українського туризму. Це прорив, який у найближчі два три роки дасть величезний поштовх для розвитку туризму у цьому регіоні: будівництво нових готелів однозначно, і ресторанів, ріст попиту на різні екскурсії», — вважає Царук.

Нагадаємо, минулого тижня міністр інфраструктури Владислав Криклій погодив зі Словаччиною відновлення роботи аеропорту Ужгород.

Як пояснила радниця міністра інфраструктури Яніка Мерило, погодження словацької сторони було вкрай важливим, оскільки аеропорт Ужгорода розташований майже на кордоні, і злети та посадки відбуваються у повітряному просторі Словаччини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: