Львів’янина затримали за розкрадання радіоактивних деталей зі стратегічного заводу

image (2)

СБУ повідомила, що 32-річний львів`янин, інженер розміщеного у Львові стратегічного підприємства концерну «Укроборонпром» підозрюється у розкрадання радіоактивних деталей з заводу. Факт крадіжки був викритий ще навесні цього року, а підозру чоловікові оголосили зараз.

СБУ повідомила, що 32-річний львів'янин, інженер розміщеного у Львові стратегічного підприємства концерну «Укроборонпром» підозрюється у розкрадання радіоактивних деталей з заводу.

Факт крадіжки був викритий ще навесні цього року, а підозру чоловікові оголосили зараз, повідомляє пресслужба відомства.

У понеділок, 28 вересня, в СБУ Львівщини повідомили, що оборудку організував інженер телекомунікаційних систем та мереж одного з стратегічних державних підприємств у Львові. Він мав доступ до складських приміщень, де зберігається обладнання, та викрав радіоізотопне устаткування.

Інженера та його спільника затримали поблизу підприємства у лісосмузі під час спроби збуту викрадених деталей за 40 тис. грн. У злодіїв вилучили 17 радіоізотопних сповіщувачів диму.

Ці вироби є джерелами іонізуючого випромінювання та містять ізотопи плутонію і америцію. Спеціалісти ДП «Радом» на місці обстежили викрадені прилади та виявили, що радіоактивне випромінювання у шість разів перевищувало встановлену норму.

Зараз причетному до розкрадання деталей із заводу 32-річному львів’янину повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від двох до п'яти років в'язниці.

СБУ не розголошують назву стратегічного заводу, з якого розкрадали деталі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: