НБУ хоче, щоб банки видавали іпотечні кредити під 5-7-9%

іпотека
Фото ілюстративне

Національний банк пропонує Уряду розширити програму «Доступні кредити 5-7-9» на іпотеку.

Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час онлайн-конференції «Як банківський сектор пережив covid-кризу і які перспективи відновлення кредитування?», - пише «Мінфін».

«На сьогодні ми запропонували Уряду знайти можливість розширити програму «5-7-9» на доступну іпотеку, в тому числі є пропозиції щодо застосування механізму державних гарантій при кредитуванні, щоб зменшити ризики для банків», — заявила Рожкова.

Державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» уряд започаткував у кінці лютого 2020 року. Пільговий кредит терміном до 5 років під 5%, 7% або 9% річних може бути спрямований на інвестиційну діяльність – будівництво, придбання або реконструкцію нерухомості, обладнання, техніки тощо.

У рамках програми бізнес-клієнти можуть поповнити обіговий капітал, взявши позику на 2 роки під 3% річних.

Читайте також: Львівщина у трійці лідерів з кредитування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Для тих клієнтів, що мають кредитні зобов’язання, є можливість отримати рефінансування під 0% річних до 1 квітня 2021 року.

За даними Мінфіну, на середину вересня, з моменту старту програми, уповноважені банки видали 3238 позик на загальну суму в 7,813 млрд грн. З них 6,334 млрд грн — на рефінансування раніше отриманих позик, 1,255 млрд грн — на капітальні інвестиції і 223,87 млн ​​грн — на поповнення оборотних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: