Коли очікувати пік захворювання коронавірусом в Україні, – експерт

5ef6ff3054ff5

Пік зараження коронавірусом в Україні прогнозуэться до кінця жовтня

.

Про це заявив лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль, пише Обозреватель.

Лікар заявив, що українці ігнорують карантин у розпал епідемії, зокрема - не дотримуються дистанції та не носять маски.

«Те, що я спостерігав - у вас люди не особливо стурбовані носінням масок і дотриманням соціальної дистанції. Тому я думаю, що велике зростання буде вже найближчим часом, до кінця жовтня. Якщо люди не почнуть якось застерігатися і думатимуть, що смертність від коронавірусу - це як звичайна смертність від онкології, від серцево-судинних захворювань... Не носять маски, не дотримуються дистанції...», – розповів Бриль.

Також він підтвердив, що вірус може залишатися в закритих приміщеннях (наприклад в ліфті), де немає нормальної вентиляції, досить довго, близько півгодини.

«Звичайно, це правильне твердження. Це закрите приміщення, де немає особливої вентиляції. Відповідно, вірус залишиться під час видихуваного повітря, під час розмови. І треба, звичайно, застерігатися.», - підсумував медик.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 30 вересня, в Україні коронавірусне захворювання підтвердили у рекордної кількості людей — 4 027. Також відомо, що 2 110 пацієнтів учора (рекорд) одужали, а 64 — померли від ускладнень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: