Партія «Слуга Народу» висунила понад 30 тисяч кандидатів на місцеві вибори, з яких 41,3% – жінки

коз6

На місцеві вибори, які відбудуться в Україні 25 жовтня 2020 року, політична партія «Слуга Народу» зареєструвала 31527 кандидатів.

Це 73% від максимально можливої кількості.

Про це повідомив під час прес-конференції голова партії Олександр Корнієнко.

Представники «Слуги Народу» боротимуться за місця в 1087 місцевих радах. В обласні ради балотується 1583 кандидати, в районні – 5268, в міські ради – 10340, сільські – 6766, селищні – 7570. За право очолити міста, селища та села змагатимуться 952 кандидати. Із них 280 претендують на посади міських голів, 313 – селищних, 359 – сільських.

Згідно з інформацією місцевих штабів, серед кандидатів 41,3% – жінки, 58,7% – чоловіки. Тобто списки «Слуги Народу» повністю відповідають вимогам виборчого законодавства щодо гендерних квот. Крім того, з 952 кандидатів на посади голів, третина – жінки.

Серед висуванців багато молоді: понад 68% становлять люди віком від 36 до 55 років, 21% – від 18 до 35 і лише 10% старші за 56 років.

У Львівській області загалом зареєстровані 73 кандидати на посаду голів об'єднаних територіальних громад, з них на посаду міських голів – 39, сільських та селищних голів – по 17.

Окрім цього, партія зареєструвала на Львівщині 2436 кандидатів в депутати місцевих рад усіх рівнів, з них до обласної ради – 84, до міських рад – 1132, до районних – 316, до сільських – 398 та до селищних рад – 506.

За словами Олександра Корнієнка, партія «Слуга Народу» готова до місцевих виборів на 100%.

«Ми готові і в плані висування, і в плані підготовки до спостереження за процесом і розуміння, які можуть будуть загрози, і як їх подолати. Вибори відбудуться. «Слуга Народу» розраховує на велику кількість депутатів у місцевих радах, які представлятимуть нашу силу й втілюватимуть той курс, з яким ми йдемо на місцеві вибори, з яким ішли на парламентські вибори», – наголосив він.

Метою цьогорічних місцевих виборів є зміни. Позитивні зміни на місцях повинні стати нокаутом для старої системи, для старої політики. Тому партія висунула багато нових облич.

«Рейтинг – це не головна складова виборчої кампанії. Ми бачили багато кампаній, де рейтинг на старті був один, а на виході – інший. Тут головне, щоб людина потрапляла під наш портрет. Маніпуляції, що треба було висувати рейтингових політиків, присутні. Усі рейтингові політики – чинні мери, але ми вирішили не висувати чинних мерів», – сказав Корнієнко.

Нагадаємо, після двох сесій у парламенті, партія «Слуга Народу» отримала чимало законодавчих перемог. Зокрема це зняття депутатської недоторканності, пакети законів для підтримки громадян, бізнесу й економіки під час пандемії. На законодавчому рівні забезпечене функціонування програми Президента «Велике будівництво». Підвищена мінімальна зарплата, пенсія та оклади працівників бюджетної сфери. А до Кримінального кодексу повернули статті про незаконне збагачення чиновників, які передбачають покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

Максим Козицький, який веде команду Президента та партії «Слуга Народу» на Львівщині на вибори, буде разом зі своєю командою втілювати Стратегію розвитку рідної Львівщини, щоби кожна громада та кожен її мешканець відчули позитивні зміни в їхньому житті.

«З усією впевненістю можемо сказати, що у 2020 році маємо рекордні обсяги фінансування на покращення стану доріг області, чого не спостерігалося навіть в найкращі часи митного експерименту, участь у якому брала Львівщина. Цифри красномовні і це понад 5 млрд грн на будівництво доріг, це більше півтисячі якісних кілометрів дорожнього покриття, якими мешканці та гості Львівщини будуть користуватися довгі роки. Але на цьому наші амбіції не закінчуються. Ставимо завдання в наступні 3 роки розпочати впровадження масштабних інфраструктурних проєктів із будівництва. В поєднанні із цими заходами, розвиток інфраструктури міжнародних пунктів пропуску дозволить Львівщині зайняти впевнені позиції серед найбільш перспективних областей України та Єврорегіонів. Усіх цих речей досягнемо лише завдяки згуртований позиції усіх гілок державної влади та органів місцевого самоврядування. Бо Стратегія мертва, якщо про неї не знає громада, якщо її не підтримує бізнес, і якщо її реалізація не спрямована на покращення життя людей», – наголошує Максим Козицький.

* Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: