У ООН дослідили: більшість жінок не можуть захистити під час пандемії

насильство
Ілюстративне фото. Джерело: terminovo.te.ua

Під час пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 у більшості країнах світу не в змозі захистити жінок від соціальних та економічних проблем, у цьому списку — Україна.

Про це свідчать дані дослідження Організації Об'єднаних Націй.

Так, у межах проєкту COVID-19 Global Gender Response Tracker проаналізували діяльність 206 країн щодо боротьби із насильством над жінками, підтримка неоплачуваного догляду та зміцнення їхньої економічної та соціальної безпеки.

Під час пандемії збільшилася кількість випадків домашнього насильства. У 135 країнах це питання вирішили врегульовувати за допомогою створення телефонів довіри та притулків, куди можуть звернутись жертви.

А 61 країна також вжила заходів щодо полегшення умов неоплаченого догляду, який жінки виконують через закриття шкіл та ізольованість літніх людей.

Зокрема в Україні виконано лише 15% від усіх необхідних заходів, спрямованих на захист жінок.

У звіті ООН зазначається, що Міністерство внутрішніх справ України та Національна поліція України запустили чат-бот, щоб інформувати людей про домашнє насильство та допомагати людям, які його зазнали.

Крім того, відкрили цілодобову гарячу лінію для жертв домашнього насильства за номером «15-47», де можна отримати правову допомогу та психологічну підтримку.

Національна поліція провела також серію тренінгів для працівників правоохоронних органів щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Окрім цього, невирішеним залишається питання стосовно ринку праці та соцзахисту. Йдеться про те, що в трудовому кодексі України не було внесено змін, пов'язаних з карантином, для регулювання віддаленої роботи, гнучкого графіку та заробітної плати за період переривання бізнесу.

Читайте також: Рівність: як хочуть врегулювати питання оплати праці чоловіків і жінок

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: