Конституційний суд блокує перевірку конфлікту інтересів у рішеннях про НАБУ

26_main

Конституційний Суд не надає необхідні документи для перевірки можливого конфлікту інтересів у своїх рішеннях, які стосуються Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомив голова Нацагентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков УП в інтерв’ю.

«Є заяви, в тому числі, викривачів (корупції – УП), інших антикорупційних органів, щоб ми перевірили наявність конфлікту інтересів у Конституційному Суді.

Рішення Конституційного суду по указу президента про призначення Ситника (директора НАБУ – УП) і по закону по НАБУ – це фактично рішення з одного і того ж питання. По закону 6 суддів заявили про конфлікт інтересів. По указу – не заявили про конфлікт інтересів.

Коли ми запитуємо в голови Конституційного Суду: дайте нам заяви про конфлікт інтересів, Конституційний Суд оскаржує в Окружний адмінсуд. І ОАСК забороняє нам брати ці документи. Тому явно є якась ситуація напружена.

Наша мета – зняти це питання взагалі. Розібратись, подивитись заяви і сказати: да, тут був конфлікт інтересів, а тут ні, тут нема питань до Конституційного Суду. Але КС чомусь не надає ці документи, в зв’язку з чим виникають сумніви в його рішеннях». – розповів Новіков.

Нагадаємо, що 24 вересня Окружний адмінсуд Києва зупинив дію припису НАЗК. Це було зумовлено тим, що Нацагентство вимагало надати копії заяв суддів КС про конфлікт інтересів, а Конституційний Суд цього не зробив.

Конституційний суд просить скасувати цей припис. До того, як ОАСК вирішить справу по суті, він погодився тимчасово зупинити дію претензій НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: