ЛОДА не погоджувала початок будівництва сміттєпереробного заводу, – Юрій Бучко

95_big_1454929152_613x459.75_3_0
Фото ілюстративне.

У вересні до Львівської обласної державної адміністрації надійшло звернення   від ЛКП «Зелене місто» щодо погодження проєкту «Будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів  на вул. Пластовій, 13».

Окрім звернення, до проєкту були долучені наступні документи:

  1. позитивний експертний звіт Державного підприємства «Державний науково-дослідний та проєктно-вишукувальний інститут «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ» від 04.04.2020 № 24/е/20 щодо погодження проєкту «Будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів у м. Львові на вул. Пластовій, 13»,  погоджений 12-ма експертами.
  2. позитивний висновок з оцінки впливу на довкілля, виданий Міністерством екології та природних ресурсів України на Проект від  15.04.2019 №7-03/12-2018411528/1, який погоджений заступником міністра та директорами профільних департаментів міністерства.

За словами заступника очільника Львівської облдержадміністрації Юрія Бучка, ЛОДА погодила даний проєкт у частині проєктної документації, оскільки законних підстав для відмови у погодженні проєкту відповідно до норм чинного законодавства немає: «Існують наступні підстави для відмови у погодженні проєкту обласними державними адміністраціями. Перша – негативний висновок експертного звіту на проєкт будівництва або його відсутність. Друга – негативний висновок з оцінки впливу на довкілля або його відсутність. Тобто, як бачимо, за наявності двох позитивних висновків підстав для відмови у погодженні проєкту в ЛОДА були відсутні». Окрім того, Юрій Бучко зазначив: «Погодження проєкту «Будівництва механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів у м. Львові, на вул. Пластовій, 13» не означає автоматичного дозволу на саме будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів. Надання відповідного дозволу відноситься до компетенції  органів Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), яка видає дозвіл на початок підготовчих та будівельних робіт».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: