«Ремонт вулиці Бандери – це «Потьомкінська дєрєвня» Садового», – Олег Синютка звернувся до правоохоронців

120556119_1762354063903287_7585768093089287183_n

Народний депутат України, кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка звернувся до правоохоронних органів з вимогою втрутитися в ситуаці щодо ймовірної корупції при реконструкції вулиць у Львові.

Відповідну заяву він озвучив під час пресконференції «Ремонт вулиці Бандери: закорковане місто та де закопана «доля».

Олег Синютка запросив журналістів, щоби звернути увагу на безлад, наругу над львів’янами і корупцію під час ремонтів доріг, які проводить чинна львівська влада.

Він розповів про історію проєкту ремонту вулиці Степана Бандери. Та наголосив на тому, що  міська влада двічі збрехала: перший – про терміни і другий – про вартість ремонтних робіт.

«Остаточно роботи з ремонту вулиці Бандери виконуватиме ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» за понад 209 мільйонів гривень (6 мільйонів 400 тисяч євро). Підрядник має відремонтувати всю частину вулиці протяжністю 1 км 50 м. Вартість дуже висока»,  – зазначив народний депутат.

Він пригадав, що 2011 року в рамках співпраці міста з Європейським банком реконструкції та розвитку капітально реконструювали вулиці Коновальця – Мельника – Чупринки, які є суміжними з вулицею Бандери.

«Було виконано весь комплекс робіт, з заміною інженерних комунікацій, заміною трамвайних шляхів, заміною дорожнього покриття, ремонтом тротуарів на відрізку 1400 метрів. Вартість робіт становила 4,5 мільйона євро. Отже за один кілометр – 3,2 мільйона євро. Тобто вдвічі дешевше, ніж планується витратити на ремонт вулиці С. Бандери», – наголосив Синютка.

«З 2011 року курс гривні впав майже втричі, натомість собівартість дорожніх робіт в євро по суті не змінилася. Тому потрібно поставити запитання: в чому причина різкого збільшення вартості ремонту? Де тут закопана і чия «доля»?» -запитує він.

Синютка також нагадав про те, що наприкінці минулого року Садовий заявляв, що роботи триватимуть 5-6 місяців, натомість сьогодні їх заплановано на 9 місяців.

Але не відомо, чи цього терміну буде дотримано.

Тому народний депутат закликав негайно вирішувати проблему.

«Зі свого боку, як народний депутат України, я звертаюся до правоохоронних органів з вимогою втрутитися в цю ситуацію, яка безпосередньо впливає на життя міста, його економіку, на безпеку і здоров’я львів’ян. Прокуратура має вивчити процес прийняття рішень міською владою на всіх її етапах»,- зазначив кандидат на посаду голови Львівської ОТГ та запевнив, що після приходу до влади гарантує максимальне сприяння правоохоронним органам у виявленні правди.

* Політична реклама 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: