Стан трирічної дівчинки, яка мала ускладнення після коронавірусу, покращився

лікування дитини
Фото ілюстративне

Трирічна дівчинка з Миколаївського району почувається краще. Її вже від'єднали від апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації.

Про це розповів заступник директора Львівської дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» із хірургічної частини Богдан Мальований, - пише «Еспресо.Захід».

За його словами, дитина упродовж кількох днів була підключена до відповідного апарату.

«Дитина була підключена до апарату штучної вентиляції легень. Також, щоб забезпечити адекватний газообмін, ми використали апарат екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО), бо апарат ШВЛ не справлявся. І вже показники газообміну в дівчинки покращилися, що є показом до того, щоб зняти її з апарату ЕКМО. Навіть без апарату в дівчинки нормальні показники газів крові. Є ще багато показників, які мають внормуватися,  але вже є позитивна динаміка, тож можемо говорити, що дитина йде на поправку», - сказав Богдан Мальований.

Дівчинка досі залишається підключеною до ШВЛ. За словами лікаря, у дитини є надія на повне одужання.

Нагадаємо, це перший випадок на Львівщині, коли дитину через ускладнення COVID-19 довелося підключити до апарата штучної вентиляції легень. Дівчинка, в якої підтвердили коронавірусну інфекцію, перебуває в реанімації Охматдиту від 14 вересня. Дитину відразу підключили до апарату ШВЛ через важку пневмонію.

Читайте також: Українська кров стане якіснішою: як реформують галузь донорства

Три дні тому маленька пацієнтка завдяки небайдужим львів’янам отримала кров і тромбоконцентрат. Для допомоги дитині з зголосилося здати кров понад 40 людей, що стало рекорд у Службі крові на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: