У Чорнобилі з'явиться перший веломаршрут

5f74877a58ad3650776295_820x360

У рамках проекту «Магніти України: Чорнобиль» затверджено перший веломаршрут, який проходитиме територією зони відчуження. 

У рамках проєкту «Магніти України: Чорнобиль» затверджено перший веломаршрут, який проходитиме територією зони відчуження.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Загальна протяжність маршруту, що пролягає від КПП «Зелений мис» через села Куповате, Опачичі, Оташів та Плютовище, сягатиме понад 45 кілометрів.

Також розроблено перелік умов та інструкції для усіх, хто братиме участь у проходженні веломаршруту.

«Кожна група буде забезпечена двома супроводжуючими, а на час облаштування маршруту буде наявний технічний транспорт, який зможе забезпечити підтримку учасників маршруту», – повідомляє помічник директора ДП «ЦОТІЗ» Кирило Гарник.

Для зупинок у мальовничих куточках уже розпочато облаштування спеціальних місць. Роботи з удосконалення та покращення велотреку для комфорту відвідувачів зони відчуження продовжуються.

Окрім того, перед затвердженням маршруту, за стандартною процедурою погодження та розробки маршрутів для відвідування, було проведено радіаційно-дозиметричний контроль. За оцінками ДСП «Екоцентр», контрольні рівні можливого опромінення гарантовано не будуть перевищені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: