Україна не збирається надавати військову допомогу в карабахському конфлікті

аваков

Україна не планує надавати військову допомогу в азербаджано-вірменському конфлікті жодній зі сторін.

Про це повідомляє очільник МВС Арсен Аваков у Twitter, глава МЗС Дмитро Кулеба у Facebook, нардепка від «Слуги народу» Людмила Марченко.

«Україна не буде надавати військову допомогу в азербаджано-вірменському конфлікті жодній зі сторін. А ось медичну допомогу - таблетки для надто вже депутатів із буйною фантазією треба б пошукати усією країною» – зазначив Арсен Аваков.

Міністр не називає імені нардепа, але швидше він реагує пр заяву «Cлуги Народу» Людмилу Марченко, яка напередодні в ефірі одного з телеканалів сказала, що Україна може надати військову і гуманітарну підтримку Азербайджану.

На уточнююче запитання, чи дійсно мова саме про військову підтримку нардепка сказала: «Я впевнена, що якщо стане питання так гостро, то Україна точно не пройде повз».

Вже після розголосу нардеп на своїй сторінці у Facebook заявила, що ЗМІ неправильно трактували її вислів, бо мовляв, «не було жодної мови про надання зброї.»

Очільник МЗС Дмитро Кулеба в свою чергу закликав нардепів в умовах збройного протистояння інших держав зважувати кожне своє слово, а сторони конфлікту запевнив, що Україна буде чітко дотримуватися законодавства.

У зв'язку з висловлюваннями народного депутата України щодо надання військової, гуманітарної чи будь-якої іншої допомоги іноземним державам хочу відзначити наступне:

Кожен народний депутат України може висловити свою позицію чи думку з будь-якого питання, але рішення про надання допомоги іноземним державам належить до компетенції Уряду та Президента України;

В умовах активного збройного протистояння, чисельних жертв та руйнувань, вкотре закликаю всіх до зважених заяв та коментарів, які б не збуджували емоції, не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції Української держави. Якщо коротко, то контролюйте свої емоції і не грайтеся з емоціями інших людей;

«Україна є домівкою для чисельної вірменської та азербайджанської діаспор. Вкрай важливо забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад, які проживають в Україні. Закликаю представників вірменської та азербайджанської громад не піддаватися на провокації та дотримуватися чинного в Україні законодавства» – сказав Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: