Початок ремонту вулиці Бандери - це передвиборчий піар Садового, - Олег Синютка

120659249_183735873272313_3577368030674733477_n

Вартість ремонтних робіт на вулиці Бандери суттєво завищена, тому усі документи повинні перевірити правоохоронці. 

Про це під пресконференції заявив народний депутат України, кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка.

Він нагадав, що ремонти вулиці Бандери обійдеться львів’янаму понад 209 мільйонів гривень (6 мільйонів 400 тисяч євро). За ці кошти підрядник має відремонтувати частину вулиці протяжністю 1 км 50 м.

«У 2011 року в рамках співпраці міста з Європейським банком реконструкції та розвитку капітально реконструювали вулиці Коновальця – Мельника – Чупринки, які є суміжними з вулицею Бандери. Було виконано весь комплекс робіт, з заміною інженерних комунікацій, заміною трамвайних шляхів, заміною дорожнього покриття, ремонтом тротуарів на відрізку 1400 метрів. Вартість робіт становила 4,5 мільйона євро. Отже за один кілометр – 3,2 мільйона євро. Тобто вдвічі дешевше, ніж планується витратити на ремонт вулиці С. Бандери», – наголосив Синютка. «З 2011 року курс гривні впав майже втричі, натомість собівартість дорожніх робіт в євро по суті не змінилася. Тому потрібно поставити запитання: в чому причина різкого збільшення вартості ремонту? Де тут закопана і чия «доля»?» - заявив Олег Синютка.

Він також переконаний, що роботи не будуть завершені у задекларований міською владою термін.

«У бюджеті міста на 2020 рік, на ремонт вулиці Бандери було передбачено  112 мільйонів гривень. Ще в грудні 2019 року Садовий заявив, що планує почати ремонт у квітні і завершити у вересні. Починати ремонт у зимовий період - це створювати незручності для львів’ян. І ці незручності були запрограмовані. Це підтверджується цифрами з міського бюджету. Якщо до вересня на ремонт передбачалося 112 мільйонів гривень, то у вересні у бюджет внесли зміни, якими забрали з ремонту цієї вулиці 90 мільйонів гривень. Сьогодні на ремонт залишається 22 мільйони. Що можна зробити за ці гроші на ділянці понад 1 кілометр, з врахуванням того, що почалася несприятлива погода?», - запитав депутат.

На його думку, єдина причина, чому ремонт вулиці почався саме зараз – це імітація  бурхливої діяльності міського голови напередодні виборів.

«Задля власного піару міська влада починає ремонт вулиці не маючи для цього необхідних коштів. При цій економічній скруті, яку маємо зараз, буде складно знайти кошти для ремонту на наступний рік, враховуючи, що обсяги фінансування повинні бути достатньо великими.  Таке враження , що своє перебування біля керма міста Садовий і його група вирішили завершити масштабним піаром, який не враховує інтереси мешканців міста і вирішили організувати його на вулиці Бандери.  Це в кращих російських традиціях «Потьомкінська дєрєвня», від якої тільки ускладниться життя Львова», - заявив Олег Синютка.

Відтак, депутат звернувся до правоохоронців, щоб вони втрутилися в ситуацію.

«Прокуратура має вивчити процес прийняття рішень міською владою на всіх її етапах, зокрема переглянути проєктно-кошторисну документацію та перевірити вартість робіт», - наголосив Олег Синютка.

Наразі ж він закликав міську владу негайно організувати об’їзд закритої ділянки щоб вирішити проблему багатогодинних корків на дорогах.

«Після приходу моєї команди до керівництва містом, ми насамперед передбачимо належну  кількість коштів, переглянемо проєктно-кошторисну документацію та вартість робіт, збережемо бруківку, оскільки вона відповідає історичним традиціям міста», - заявив народний депутат.

Він також нагадав, що на Львівщині у 2014 - 2019 роках було відремонтовано 1744 кілометри доріг.

«Маючи такий великий досвід ремонтних робіт, ми цей ремонт завершимо якнайшвидше, якісно і доставляючи львів’янам мінімум незручностей», - підсумував Олег Синюка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: