Держпродспоживслужба готує масштабні проєкти з цифровізації

360_240_1464351946-4827

У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів готуються чотири масштабні проекти з цифровізації.

У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів готуються чотири масштабні проєкти з цифровізації.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зокрема, йдеться про оцифрування електронного реєстру потужностей операторів ринку, запровадження електронних ветеринарних сертифікатів, цифровізацію фітосанітарних послуг та процесів, а також розробку онлайн платформи для подання та відслідковування скарг споживачів.

«Впровадження цифрових послуг в Держпродспоживслужбі матиме позитивний вплив як для операторів ринку, так і для звичайних споживачів. В першу чергу ми говоримо про оптимізацію бізнес процесів, про економію часу, про зручність, про можливість обміну документами з міжнародними партнерами, про унеможливлення фальсифікацій.

Цифровізація Держпродспоживслужби - це вагомий крок до інтеграції з міжнародними інформаційними системами і до посилення наших експортних можливостей», - прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Так, одним  із проєктів є вдосконалення Державного реєстру потужностей операторів ринку. Реєстрація потужностей буде відбуватися онлайн онлайн через портал «Дія» або портал Держпродспоживслужби.

Планується, що проєкт запуститься до кінця 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: