Авто для сільської медицини, «Велике будівництво» та боротьба з COVID-19, – Максим Козицький назвав успіхи Львівщини за рік

120857830_776908089798711_8760067755805035348_n

Голова Львівської ОДА Максим Козицький у великому інтерв’ю на одному з телеканалів озвучив, що вважає найважливішими досягненнями за понад півроку роботи на посаді.

Серед іншого Максим Козицький заявив, що регіон, попри велику кількість хворих на коронавірус, гідно справляється з викликом.

«Ми доволі успішно підготували область до коронавірусної інфекції, незважаючи на велику кількість людей, що захворіли, медицина справляється й ми тримаємо рівень незаповнених ліжок у межах 50%», – пояснив голова Львівської ОДА.

Дійсно, наразі Львівщина є одним з регіонів-лідерів за кількістю хворих (за весь час пандемії такий діагноз поставили більше як 21 тисячі осіб), більше хворих зафіксовано лише у Києві. Щоправда, динаміка останніх днів показує, що вже протягом цього тижня Харківщина пережене Львівську область за кількістю хворих, адже тут ситуація з приростом тих, хто захворів, залишається стабільною.

Особливу увагу в облдержадміністрації цього року приділяли медицині. За словами Козицького, важливим досягненням є наближення медичних послуг до мешканців сіл: «Це забезпечення первинної ланки медицини автомобілями, більше 250 автомобілів цього року було передано на сільську медицину. Завершення роботи над амбулаторіями, які вводяться в експлуатацію, теж наближає надання медичної допомоги до населення саме у сільській місцевості».

За даними Львівської ОДА, цьогоріч область закупила також і нові карети швидкої допомоги, які розподілили між опорними лікарнями, аби прискорити надання екстреної медичної допомоги населенню.

Крім того, Максим Козицький заявив, що успішною на Львівщині виявилася програма «Велике будівництво».

«За програмою Президента «Велике будівництво» – 5 садочків, 5 шкіл, 5 стадіонів – ми вже маємо кілька завершених об’єктів, це справді важливі об’єкти інфраструктури, які вводяться в експлуатацію. Будівництво доріг, на які виділено понад 5 мільярдів Львівській області цього року, жодного іншого року такого не було», – сказав він.

Нагадаємо, наступного року має відбутися масштабна програма «Велике будівництво в культурі», в межах якої, за словами очільника області, Львівщина претендуватиме на практично 25% від загального бюджету на збереження та відновлення культурних пам’яток.

* Вибори-2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: