До кінця тижня в Україні очікується по 5 тисяч випадків захворювань на COVID-19 на день

корона4
Фото ілюстративне

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозує, що уже до кінця тижня в Україні підтверджуватимуть по 5 тисяч випадків захворювання на COVID-19 щодня.

Про це він повідомив під час щоденного брифінгу у вівторок, 6 жовтня.

«Подивіться як швидко ми перетнули спочатку тисячу, потім 2-3. Зараз 4 тисячі і ми фіксуємо кожного дня більше 4 тисяч хворих. Тут не треба бути Вангою, щоб спрогнозувати. Я думаю, що уже на цьому тижні цю позначку ми досягнемо – у 5 тисяч (випадків COVID-19 за добу – ред.)», - наголосив міністр.

Окрім цього, чи не найгірша ситуація зараз із ліжко-місцями. Ще вчора, 5 жовтня, він зазначив, що медична система в Україні також має обмежені ресерси, відповідно, максимальна кількість ліжко-місць, які можуть розширити в державі, це 50 тисяч, адже їх не можуть «забирати» від пацієнтів із іншими захворюваннями, які потребуть лікування в стаціонарі.

Так, станом на зараз уже зайнято 37 тисяч ліжко-місць по всій Україні.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 6 жовтня, в Україні зафіксовано 234584 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 4520 летальних, 103401 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 4348 нових випадків. Загалом проведено 2423031 тестування методом ПЛР. За добу одужало 2149 пацієнтів.

Нагадуємо, раніше Максим Степанов розповів, коли у світі очікувати на другу хвилю коронавірусної пандемії. За підрахунками, пік захворюваності припадає на кінець жовтня-листопад — саме в той час, коли й мутуватиме сезонна ГРВІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: