Що потрібно знати про голосування на місцевих виборах

vybory11-696x464-696x464-1-696x464

25 жовтня в Україні пройдуть чергові та перші місцеві вибори. Центральна виборча комісія затвердила форму і текст плакатів, що роз’яснюють порядок голосування на місцевих виборах.

Про це повідомила Львівська ОДА.

Виборці Львівщини обиратимуть депутатів місцевих рад — Львівської обласної, 7 районних, 39 міських, 16 селищних і 18 сільських, а також міських, селищних і сільських голів.

За словами начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряни Павлів, Центральна виборча комісія постановою від 2 жовтня затвердила форму і текст плакатів, що роз’яснюють порядок голосування на місцевих виборах і відповідальність за порушення законодавства про місцеві вибори.

«Зокрема, на плакаті 1 в ілюстративній формі роз'яснено, як виборцю отримати виборчий бюлетень, правильно заповнити його і що робити, якщо виборець припустився помилки, його заповнюючи», - зазначила Зоряна Павлів.

Голосування проводиться 25 жовтня з 8:00 до 20:00 год. На плакаті 2 роз'яснено, що заборонено робити на місцевих виборах і яка відповідальність передбачена статтями Кримінального кодексу України і Кодексу України про адміністративні порушення за порушення законодавства про місцеві вибори.

Також нижньому правому куті плакатів розміщується матричний двовимірний QR-код для переходу за посиланням з мобільних пристроїв на доступні формати плакатів для осіб з порушенням здоров’я, що забезпечують переклад інформації, відображеної на плакаті, на українську жестову мову, відтворення інформації в аудіоформаті та спеціальному текстовому цифровому форматі, доступному для осіб з порушеннями зору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: