Зарплати лікарям: скільки коштів уже направили з бюджету

лікарі
Фото ілюстративне, з вільних джерел

На виплату підвищених зарплат українським лікарям направили понад 670 млн гривень. Половина лікарень вже отримала ці кошти.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді у Президента Володимира Зеленського, передає пресслужба ОП.

За його словами, договори з Національною службою здоров’я вже уклали 80% лікарень. На сьогодні триває процес укладання угод з іншими медичними установами.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що медики мали отримати підвищені зарплати вже у вересні. Раніше президент заявляв, що тарифна ставка лікаря-хірурга – 5 тисяч 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько 7000 грн. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 500 гривень.

«Ми обіцяли медикам фінансові поліпшення. Ми несемо за це відповідальність. Я очікую, що уряд буде виконувати свої обіцянки перед українцями», – зазначав Зеленський.

Читайте також: У МОЗ пояснили, що таке «справедлива» зарплата для лікарів

Натомість, згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, на підвищення заробітних плат було виділено 6 млрд гривень до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: