Вступну кампанію для абітурієнтів ТОТ продовжили

630_360_1478111975-9094

Вступну кампанію для абітурієнтів з тимчасово окупованих Донбасу та Криму Міносвіти подовжили до 23 жовтня. 

Вступну кампанію для абітурієнтів з тимчасово окупованих Донбасу та Криму Міносвіти подовжили до 23 жовтня.

Про це повідомив на онлайн брифінгу заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

«Вступ дітей з тимчасово окупованих територій відбувається у два етапи: до 20 серпня 2020 року, другий етап продовжено до 23 жовтня. Ми, враховуючи всі обставини, які складаються на пунктах пропуску, пандемію, подовжуємо терміни вступу таких дітей до закладів вищої освіти України», - сказав Вітренко.

Також заступник міністра освіти нагадав, що в 2020 році центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», через які вступники з тимчасово окупованих територій можуть вступити до українських вишів, були відкриті в усіх університетах України. Зокрема, це 166 університетів підпорядкування Міністерства освіти та науки, 12 університетів Міністерства охорони здоров’я, 14 — Міністерства культури та інформаційної політики та 3 виші структури МВС.

За словами Вітренка, для дітей з тимчасово окупованих територій за квотою 2 було виділено понад 12 тисяч місць держзамовлення — в університетах МОН - 11 600 місць, в університетах МОЗ — 890 місць, у вишах МКІП — 259 місць.

На брифінгу заначили, що вступники з тимчасово окупованих територій можуть вступити до українських ЗВО без складання зовнішнього незалежного тестування. Для цього їм потрібно звернутися в один з освітніх центрів і пройти державну підсумкову атестацію за спрощеною процедурою.

За даними МОН, для здобуття освітнього ступеня бакалавра через центри «Крим-Україна» вже було зараховано 381 особу, через центри “Донбас-Україна” — 1572 особи.

Відповіді на питання, пов’язані зі вступом абітурієнтів з тимчасово окупованих територій, можна отримати на Урядовій гарячій лінії 0 800 504 425.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: