Генеральний секретар ООН вимагає від Росії припинити тортури в Криму

ш

Генсек ООН закликає Російську Федерацію припинити арешти та затримання на території окупованого Криму, а також зняти заборону на незалежні засоби інформації та діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це заявив Генеральний секретар ООН.

В ООН зазначили, що Росія зобов'язана забезпечити жителям окупованих територій можливість вільного волевиявлення, та право мирні зібрання. Зокрема влада повинна забезпечити всіх ув'язнених правовими гарантіями.

У повідомленні також зазначили, що необхідно позбавити від всіх обмежень ЗМІ та зняти заборони на представницький орган кримських татар.

«Я закликаю їх створити безпечні умови для діяльності незалежних і плюралістичних засобів масової інформації та організацій громадянського суспільства, а також зняти обмеження, накладені на кримськотатарську общину, з метою збереження її представницьких інституцій, в тому числі заборону на діяльність Меджлісу», - йдеться в доповіді.

Крім цього Генеральний секретар ООН сказав, що Росія зобов'язана забезпечити доступ до освіти українською мовою, на території окупованого Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: