На конкурси в сфері культури виділили понад мільйон гривень, – Собко

121080053_963092547527258_8835135381114602848_n

Конкурси для кращих народних домів та мистецьких шкіл є частиною Комплексної програми з підтримки культури Львівщини, заявив заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.

За його словами, у Львівській облдержадміністрації системно фінансово підтримують напрацювання в сфері культури.

«Аби виокремити та нагородити найкращі народні доми області та надати їм фінансові ресурси на розвиток і був започаткований Конкурс «ТОП-10 Народних домів, – пояснює Іван Собко. – Фінансовий ресурс на реалізацію конкурсу у 2020 році становить 600 тисяч гривень. Розмір фінансового ресурсу на один народний дім у 2020 році – 60 тисяч гривень».

Загалом цього року на конкурс подали 85 заявок, з яких і обрали 10 переможців. Як стверджує начальниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Яворівської райдержадміністрації Наталія Лялюк, така фінансова підтримка активізує роботу народних домів.

«Така підтримка сприяє проведенню культурно-мистецьких заходів, концертів самодіяльних колективів, конкурсів художньої самодіяльності, створює належні умови для налагодження та урізноманітнення культурного обслуговування населення в сільській місцевості, – розповідає Наталія Лялюк. – Ми щороку беремо участь у всіх культурних проєктах, які оголошує Львівська облдержадміністрація. Торік переможцями стали народний дім с. Старий Яр, який придбав музичну апаратуру та мультифункціональну косарку, яка у дбайливих руках завідувачки народного дому перетворила заклад культури на квітучу оранжерею. Цього року переможцями визнаний народний дім с. Наконечне І, які планують оновити сценічний одяг та придбати музичну апаратуру».

Це не єдина можливість фінансово стимулювати лідерів культурної сфери регіону.

«Задля активізації та розвитку навчального процесу в мистецьких школах щороку ми проводимо конкурс «ТОП-10 мистецьких шкіл», – продовжує Іван Собко. – Фінансовий ресурс на реалізацію становить у 2020 році 600 тис грн. Розмір фінансового ресурсу на одну мистецьку школу цього року 60 тис гривень. Вже визначили переможців, які достойно роблять свою справу».

У Львівській ОДА переконують, що подібні конкурси позитивно впливають на діяльність народних домів та мистецьких колективів, активізують їхній розвиток. Тому Іван Собко анонсував, що наступного року адміністрація планує започаткувати новий конкурс – «ТОП-10 бібліотек».

«Культура Львівщини – перлина, яка робить Україну гідною пошани в світі, могутньою та улюбленою для нашого народу. Важливо велику увагу приділяти національному та духовному відродженню традицій українського народу», – резюмує заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

* Вибори-2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: