У 2020 році зафіксовано 56 інцидентів фізичної агресії проти журналістів

ArticleImage_2579

Національна спілка журналістів України у вересні зафіксувала сім інцидентів, пов'язаних з фізичною агресією і грубим перешкодою професійної діяльності. Всього з початку 2020 року зафіксовано 56 таких інцидентів.

Національна спілка журналістів України у вересні зафіксувала сім інцидентів, пов'язаних з фізичною агресією і перешкодою професійної діяльності. Всього з початку 2020 року зафіксовано 56 таких інцидентів.

Про це свідчать дані моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України», який НСЖУ проводить спільно з партнерськими громадськими організаціями.

Більшість нападів на журналістів у вересні можна пов'язати з політичної активізацією в регіонах, викликаної кампанією з місцевих виборів.

У Національній спілці журналістів України відзначають, що фізична агресія по відношенню до журналістів проявляється як в столиці, так і в райцентрах і є свідченням небезпеки професії.

«Погрози ножем або зброєю, напади, поштовханина, ворожнеча - це все реалії роботи українських журналістів», - говорить голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Томіленко також зазначає, що журналісти не миряться з незаконними діями в свою сторону і звертаються до правоохоронних органів. Голова НСЖУ також відзначає, що професія журналіста стане безпечною тоді, коли правопорушників каратимуть належним чином.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: