Приватні лабораторії безкоштовно тестуватимуть на COVID-19, - МОЗ

корона8

Українці зможуть робити тестування на COVID-19 в приватних лабораторіях за держкошт. Сьогодні Кабінет міністрів виділив для цього необхідне фінансування.

Про це розповів очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу в п'ятницю, 9 вересня.

За його словами, на тестування в Україні залучають додатково 260 млн гривень.

«100 млн гривень будуть спрямовані на контракти з приватними лабораторіями та іншої форми власності для тестування методом ПЛР, щоб збільшити кількість тестувань, які безоплатно робляться нашим громадянам», - заявив Степанов.

Він також зазначив, що решта 160 млн гривень піде на додаткову закупівлю реагентів та обладнання.

До цього Степанов говорив, що середня вартість одного ПЛР-тесту в державних лабораторіях коливається від 700 до 800 гривень. При цьому в приватних лабораторіях вона може досягати декількох тисяч гривень.

Нагадуємо, очільник МОЗ заявив про таку ініціативу в середу, 7 жовтня. До слова, Степанов підкреслив, що є регіони, де тестування проводять із затримкою. Це, зокрема, стосується, Донецької, харківської та Одеської областей. Позаяк, аби отримати результат, тести відвозять до інших лабораторій.

Так, станом на ранок п'ятниці, 9 вересня, в Україні зафіксовано 250538 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4779 летальних, 110650 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 5804 нових випадки. Загалом проведено 2522360 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 2417 пацієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: