Священник зі Стрия запустив спортивний челендж (відео)

DSC_1437-Large-1024x683
Фото: Стрий.net

О. Іван Барабаш священник Церкви Всіх Святих Українського Народу, що знаходиться в Стрию, розпочав благодійну спортивну акцію, яка спрямована на збір коштів для створення ікони.

Отець Іван Барабаш – священник Церкви Всіх Святих Українського Народу, що знаходиться в Стрию, розпочав благодійну спортивну акцію, яка спрямована на збір коштів для створення ікони.

Про це отець Іван Барабаш розповів ІА Дивись.info.

На сторінці Церкви Всіх Святих Українського Народу у Facebook запустили спортивний «#челенджвсіхсвятих», який спрямований на пропагування здорового способу життя, а також збору коштів для створення великої ікони, яка знаходитиметься у святилищі храму.

Така ідея з'явилась в отця Івана, який записав відео, де він підтягується і передає естафету далі.

«Я вирішив піти на турнік попідтягуватись, заодно попросив співробітника, щоб записав це на відео. Коли підтягнувся вже 19 раз, мені спало на думкуа передати цю естафету далі. Коли я це зробив, вернувся в церкву і подумав, що ми малюємо ікону, і було б хорошою ідеєю присвятити челендж її створенню», – розповів о. Іван.

Священник зазначив, що ікона, яка створюється при Церкві Всіх Святих Українського Народу є досить дорогою та цінною, тож важливо, аби якнайбільше людей долучилось до її створення. Усі охочі можуть зробити внесок за реквізитами, які вказані у дописі.

«Я хотів показати, що в моєму віці можна підтягуватися, підтримувати спортивну форму і щоб це було ще й поштовхом до духовного життя», – говорить отець Іван.

Він пропагує здоровий спосіб життя не лише словами, а й ділом. Ще з юності священник займається різними видами спорту, останнім часом це футбол. Окрім того, священослужитель був на сході, у зоні бойових дій, де, побачивши військових, які щодня займались спортом, надихнувся не відставати і вести здоровий способ життя.

«Я поділив своє життя на два весла – молитва і спорт. Проте навіть заняття спортом триває як молитва», – зазначає священник.

Спортивний челендж розпочався день тому, тож усі охочі можуть взяти в ньому участь та зробити пожертву.

Марта ФІШЕР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: