Яка ситуація з ліжко-місцями у лікарнях, де лікують хворих на COVID

корона тест
Фото ілюстративне

Зараз в Україні спостерігається напружена ситуація із ліжковим фондом у вітчизняних лікарнях, де проходять лікування хворі на коронавірусну хворобу COVID-19.

Станом на зараз, з 34 тисяч ліжко-місць зайнята 21 тисяча, себто, понад 60% усього фонду, - повідомив очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим степанов під час брифінгу у вівторок, 13 жовтня.

«У нас достатньо напружена ситуація з ліжками, з госпіталізаціями. За минулу добу було госпіталізовано 865 людей. Загалом на сьогоднішній ранок у нас зайнята 21 тисяча ліжок по країні», — сказав міністр.

Він уточнив, що в це число входять усі, в кого є підтверджений діагноз або підозра на COVID-19, але всі госпіталізовані люди мають середньої важкості або важкий перебіг хвороби й потребують стаціонарного лікування.

За даними МОЗ, найбільш завантажені лікарні в Одеській (85,6%), Луганській (83,9%), Донецькій (83,7%), Харківській (75%), Дніпропетровській (73,3%) та Вінницькій (70,8%) областях. У Києві цей показник становить 70,6%.

Найменша заповненість ліжок в Івано-Франківській (37,3%) та Херсонській (26,3%) областях.

Очільник МОЗ заявив, що максимальна кількість ліжок в Україні — 52 тисячі, на сьогодні в обіг ввели 34 154 ліжка, ще 6,5 тисяч ліжок готують до введення.

До слова, у випадку браку ліжкового-фонду в Україні, МОЗ відкриватиме мобільні шпиталі. Йдеться про відомчі лікарні ДСНС, АТ «Укрзалізниці» або ж НАН України.

Раніше Степанов зазначив, що у МОЗ напрацьовують питання стосовно залучення усіх можливих варіантів, куди можна шпиталізувати хворих з COVID, та наголошує: не панікувати.

«Після того, коли ми тільки використаємо весь можливий ліжковий фонд, який знаходиться, безпосередньо, у медичних закладах, ми можемо перейти до розгортання мобільних шпиталей, які знаходяться у військових частинах, ДСНС, або навіть, за потреби, відкривати, умовно кажучи, у виставкових центрах», – додав міністр.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 13 жовтня, в Україні зафіксовано 270587 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 5122 летальних, 116562 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 5133 нових випадки. Загалом проведено 2630988 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 2152 пацієнти. Станом на сьогодні Україна посідає 25 місце у світі за кількістю тих, хто захворів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: