Максим Козицький: «Президент Володимир Зеленський завершив бюджетну децентралізацію»

121470003_2418573008436896_2770905125987394236_n

Голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький переконаний, що підписання змін до Бюджетного кодексу поставило крапку у бюджетній децентралізації.

Про це він заявив, коментуючи підписання Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» №907-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 17 вересня 2020 року.

«Президент Володимир Зеленський, підписавши прийняті парламентом зміни до Бюджетного кодексу, затвердив незалежність бюджетів об’єднаних територіальних громад. Тим самим він поставив крапку у бюджетній децентралізації», – заявив Максим Козицький.

На думку голови Львівської облдержадміністрації, цей крок спрямований на те, щоби привести у відповідність із новим територіально-адміністративним устроєм бюджети місцевого самоврядування і нових районів.

Довідка

Ухвалені зміни до Бюджетного кодексу уніфікують визначення терміну «бюджети місцевого самоврядування». Також закон передбачає розмежування доходів і видатків між бюджетами районів і територіальних громад; встановлення складу доходів і видатків бюджетів територіальних громад в обсягах, закріплених за бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад; встановлення рівних умов для сільських, селищних, міських територіальних громад у бюджетному забезпеченні.

* Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: