На посади голів Львова, Тернополя та Івано-Франківська від УГП висуваються жінки

jFZlw4lP9X4UghkEyDESMiMLBBECHso2X1yCeyTq-1-3-1-696x464-696x464

Від Української Галицької Партії в місцевих виборах 2020 на посади голів трьох обласних центрів висуваються три жінки, — повідомляє прес-служба партії.

Юлія Гвоздович — у Львові

Ірина Яремчук — у Тернополі

Наталія Сербин — в Івано-Франківську

Нещодавно Українська Галицька Партія опублікувала відео, у якому представила своїх кандидаток на посади голів трьох обласних центрів та пояснила, чому жінки в політиці — це по-європейськи.

Світова статистика свідчить, що чим далі від управлінських посад, тим більший відсоток посад обіймають жінки. І чим вище у владі, тим менше жінок. Ця закономірність і досі актуальна для більшості країн світу. Утім, за словами УГП, жінки заслуговують на більше представлення у владі, адже українські показники участі жінок в управлінні все ще залишаються далекими від європейських.

За дослідженням у 2019 році частка жінок у європейських парламентах становила в середньому 31%, а кожну п’яту столицю країн Євросоюзу очолює жінка. А в Україні на місцевих виборах 2015 р. жінки в середньому здобули лише 18% місць у міських радах і 15% місць — в облрадах. У районних і сільських радах у середньому цей відсоток передбачувано більший — 23% і 51% відповідно. На нижчому й середньому рівні держслужби частка жінок складає аж 74,8%. Водночас жодне українське місто обласного значення в попередній каденції не очолювала жінка.

«Ми пишаємося бути першою партією в Україні, яка зробила сміливий крок у напрямку до збалансованої влади та підтримала трьох жінок-кандидаток на посаду голів трьох обласних центрів», — прокоментували в партії рішення висунути на посади голів трьох обласних центрів жінок.

Довідка

Юлія Гвоздович, 33 роки — депутатка Львівської міської ради, голова постійної депутатської комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова ЛМР. Визнана найефективнішою обраницею 7 скликання ЛМР Громадянською мережею «Опора». Громадська діячка, співзасновниця й голова ГО «Батьки в дії», жіночого руху «За гідні пологи», координаторка Української жіночої демократичної мережі Міжнародного республіканського інституту на Львівщині. Кандидатка економічних наук, пластунка.

Кандидатка від Української Галицької Партії на виборах мера Львова у 2020 році. Більше про Юлію Гвоздович — на сайті кандидатки.

Докладніше про рішення команди кандидатки для Львова — читайте в програмі.

Ірина Яремчук, 29 років — юристка, громадсько-політична діячка, заступниця голови Політради Української Галицької Партії, голова громадської організації «АТОМ». Кандидатка від Української Галицької Партії на виборах мера Тернополя у 2020 році.

Докладніше про рішення команди кандидатки для Тернополя — читайте в програмі.

Наталія Сербин, 36 років — громадська діячка, волонтерка, блогерка, політикиня. Очільниця міського осередку Української Галицької Партії. Кандидатка від Української Галицької Партії на виборах мера Івано-Франківська у 2020 році.

Докладніше про рішення команди кандидатки для Івано-Франківська, читайте в програмі.

* Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: