В Україні під землею 43-ю добу протестують шахтарі

шахтарі7
фото з архіву

У Кривому Розі на шахті «Жовтнева» Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) 21 шахтар досі продовжує перебувати під землею з вимогою підвищення зарплат.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників, народний депутат Михайло Волинець.

«21 людина і 43 доба підземного протесту. Виїхав до Кривого Рогу», - написав Волинець.

Він сподівається, що сьогодні настане останній день відліку підземного протесту. «Що врешті-решт вдасться зупинити цю статистику, за якою вже більше, ніж трудовий конфлікт - бо йдеться про життя та здоров’я людей», - додав Волинець.

Протести шахтарів у Кривому Розі розпочалися з 3 вересня. Станом на ранок 8 вересня у підземному протесті брали участь 393 працівники шахт КЗРК.

Державна служба з питань праці під час планової перевірки на виконання доручення Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля виявила на залізорудному комбінаті 190 порушень.

Правління КЗРК заявило, що подає заяву до поліції щодо блокування виробничого процесу і майна підприємства страйкарями та розпочинає заходи з підготовки підприємства до тривалого простою.

Адміністрація КЗРК наполягає, що вимоги в частині підвищення зарплат на 10 та 25 відсотків наберуть чинності з моменту, коли на поверхню піднімуться всі страйкарі.

Увечері 25 вересня протестувальники шахт «Тернівська» та «Гвардійська» у повному складі піднялися на поверхню. 29 вересня на поверхню піднялися протестувальники шахти «Батьківщина».

Нагадаємо, у вересні у Львівській області 26 гірників шахти «Надія» не виходили на поверхню. Вони вимагали свої зарплати, які їм не платили 5 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: