Шахтарі не припиняють протести: понад сотня гірників вирушила на Львів (фото)

шахтарі7

4 вересня близько сотні гірників та членів їхніх родин рухаються в напрямку Львова. Безперервні акції протесту тривають вже тиждень. Весь цей час група шахтарів залишається на глибині 500 метрів під землею.

Про це йдеться у Фейсбук-групі Трудова Галичина.

Читайте також: Протести на шахті «Надія»: частина гірників п’ятий день не піднімаються на поверхню, інші – перекрили трасу

Серед учасників ходи багато жінок. Більшість з них є безпосередніми співробітницями шахти. За їх словами, жінки становлять не менше третини всіх, хто працює на підприємстві. Причому йдеться не лише про адміністративні посади, та допоміжне господарство, а й про залученність до підземних робіт.

Читайте також: Шахті «Надія» перераховано 5 мільйонів для виплат зарплати — Міненерго

Нагадаємо, у Львівській області 26 гірників шахти «Надія» не виходили на поверхню. Вони вимагають свої зарплати, які їм не платять вже 5 місяців.

Шахтарі кажуть, що заборгованість із заробітної плати утворилася через махінації попереднього керівництва. Підприємство донедавна було лідером вугільної галузі в регіоні. Незалежні профспілки вимагають термінового вирішення питання за рахунок резервного фонду Кабміну.

Станом на сьогодні під землею залишаються 16 людей. Ще двох гірників, у яких погіршився стан здоров’я, підняли на поверхню. Борг перед працівниками підприємства залишається близько 46 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: