В Україні впали транспортні перевезення зернових

dreamstime_com-pshenica-zerno-urozhay-1200x0

Обсяги транспортних перевезень зернових та продуктів помелу в першому півріччі 2020 року порівняно з аналогічним періодом 2019 року скоротилися на 19,9%.

Про це повідомили у пресслужба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з посиланням на наукового співробітника відділу інвестиційного і матеріально-технічного забезпечення Ярослава Навроцького, інформує Agropravda.

«Обсяги перевезення зернових і продуктів перемолу - єдиного універсального АГРОПРОДУКТ, який перевозиться всіма видами транспорту в значних обсягах - зменшилися за цей період на 19,9%», - зазначає прес-служба.

При цьому, обсяги перевезення зерна і продуктів перемолу залізничним транспортом в січні-червні 2020 року скоротилися на 7,5% - до 168,3 мільйона тонн з 181,9 мільйона тонн. Експерт підкреслив, що протягом останніх десяти років більш високий рівень падіння (-18,6%) спостерігався тільки в 2015 році.

Також Навроцький повідомив, що нестабільною була ситуація в системі перевезень автомобільним транспортом, що здійснюються підприємствами.

«Обсяги перевезення зернових зменшилися на 18,8%. Якщо в першому півріччі 2019 року автотранспортом було перевезено 7,219 мільйона тонн цього виду агропродукції, то в першому півріччі 2020 року - тільки 5,861 мільйона тонн», - сказав він.

За словами експерта, ще більший спад спостерігався в автоперевезеннях сирого коров'ячого, овечого та козячого молока - на 18,9% (до 197,3 тисячі тонн з 243,2 тисячі тонн). В той час, обсяги перевезення картоплі зросли.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: