Чого потребує Залізничний район Львова: ревіталізація ЛОРТА, нові автобусні маршрути

121612333_1018771841929230_3300265878543219776_n

Львів’яни прагнуть жити у комфортному, безпечному та інноваційному місті, де увага приділяється не лише центру, а й іншим районам міста. З сучасним громадським транспортом, розвиненою велоінфраструктурою та освітленими вулицями.

Усе це в пріоритетах кандидата у депутати у Львівську міську раду від Залізничного району Назарія Бербеки, який балотується від партії «Європейська Солідарність». Успішний підприємець та молодий політик розповів про 11 першочергових завдань, які втілюватиме, отримавши мандат довіри від виборців Залізничного району.

Дитячі садочки

Першочергове завдання – розширення мережі садочків у Залізничному районі. Тоді вдасться охопити дошкільною освітою значно більше маленьких львів’ян. Для матерів це буде полегшенням, адже часто, після закінчення декретної відпустки, вони не мають із ким залишати своїх малюків. Я знаю, як у цьому напрямку варто рухатися, бо маю досвід будівництва сучасного дитсадка на 200 діток. Цього року ми завершуємо об’єкт, який передамо громаді Львова.

Двори.  Безпека на дорогах

Ще одне нагальне питання – облаштування прибудинкових територій. Мешканці часто скаржаться на болото в дворах та неналежне освітлення. У міській скарбниці варто передбачати більше коштів на ці потреби. Це не тільки наш комфорт, а й безпека.

Безпечніше буде і коли вдасться реорганізувати рух на окремих вулицях. У Залізничному районі є три небезпечні перехрестя: Любінська-Виговського, Виговського-Петлюри і Щирецька-Кульпарківська. Вони входять до 25-ти найбільш небезпечних у Львові. До цього питання потрібно підходити комплексно і залучати команду фахівців. Користь отримають усі: водіям буде простіше пересуватися, знизиться аварійність, а пішоходи переходитимуть перехрестя без остраху.

Велоінфраструктура

Наступним кроком є велоінфраструктура. У Залізничному районі це питання, на жаль,  теж не пропрацьоване. Велосипедисти і далі їздять або хідниками, або проїжджою частиною. Це ставить під загрозу їхню безпеку і створює дискомфорт пішоходам. Прагну, щоб у нас врешті-решт з’явилися повноцінні велодоріжки. Щоб роверисти могли окремою смугою проїхатися із центру до будь-якої іншої точки у місті.

Громадський транспорт

Громадський транспорт – основний вид пересування у Львові. Втім, його якість бажає бути кращою. Вважаю, що місто Лева має одну з найкращих в Україні мереж електротранспорту. Чому б її не розвивати?

Одним із перших рішень у цій сфері, яке він запровадить, буде продовження маршруту тролейбуса (23 маршрут) з вулиці Ряшівської (через Городоцьку) до Левандівки. Контактні мережі вже є, тому  додаткові інвестиції не потрібні. Потрібна лише політична воля.

Ще один маршрут, який потребує коригування, – це дорога до летовища. Варто запустити новий тролейбусний маршрут Сихів- Аеропорт.

Також необхідно запровадити автобусне сполучення від АС «Західна» через вулицю Курмановича до Левандівки.  А після запуску дороги з кільцевої на Білогорщу, яка з’єднає старе Рудно, Білогорщу та Левандівку, потрібно запустити між цими районами комфортні низькопідлогові автобуси.

Місця для дозвілля

Просторів для дозвілля у Залізничному районі немає, а ті, що є, занедбані. Яскравий приклад – Палац культури ЛОРТА «Укроборонпрому». Він тривалий час був культурним громадським центром району. Однак майже 10 років не функціонує.

Знайшов  два варіанти: передати будівлю на баланс громаді міста Львова або спільно, можливо, з підприємством провести його реконструкцію. Можна було би облаштувати медіатеку. Новий Палац культури міг би стати особливим місцем для зустрічей та концертів.

Більше громадських просторів

У Залізничному районі також слід збільшити кількість громадських просторів. Це дуже актуально для мешканців. Пішохідні алеї, площі, сквери, парки, – на порядку денному нового скликання депутатів міськради. Кожен район потребує багато комфортних локацій для прогулянок з дітьми, занять спортом чи відпочинку, а Залізничний особливо.

Рудно

Каналізування, розбиті дороги, проблема громадського транспорту – це все проблеми  Рудно. Населений пункт роками недоотримує уваги влади. Я берусь вирішити цю несправедливість. Для кращого розвитку потрібно забезпечити увесь спектр послуг, які має місто.

Селище має власну школу, яку відвідує понад 900 дітей. Навчання відбувається у дві зміни. Будівництво додаткового корпусу розв’язало би цю проблему. Також є нестача місць у садочку. Немає вдосталь приміщень для позашкілля і дозвілля дітей. Це все потребує вирішення.

Левандівка

На Левандівці теж дуже бракує простору для прогулянок, пробіжок та їзди на велосипедах. Єдиним таким місцем є П'ятий парк. У нас сімейний район, дуже багато матерів, яким не зручно гуляти з візочками. Потрібні належно облаштовані тротуари, інклюзивні простори і дитячі майданчики.

  Озеленення

Дослідження озеленення Львова показують, що, Залізничний район є найменш озелененим серед інших. Наприклад, Левандівка  межує з чудовим П’ятим парком як єдиним, фактично, місцем, де можна прогулюватися комфортно, займатися спортом, проводити час на свіжому повітрі.  Але цього замало. Потрібно збільшити кількість зелених насаджень, облаштувати нові парки та сквери для комфортного дозвілля.

Медицина

Медицина має бути якісна і доступна. І в неї потрібно належно інвестувати. Долучатися мають соціально відповідальні підприємці, благодійники.

Зараз – період пандемії коронавірусу. Знаю, що багатьом важкохворим доводиться купувати дорогі антибіотики за власні кошти. Вважаю, що на рівні міста потрібно започаткувати програму, яка б компенсувала пацієнтам із соціально вразливих категорій ці витрати.

Також у бюджеті необхідно буде відшукати гроші на майбутню вакцинацію. Держава декларує, що люди з груп ризику зможуть отримати щеплення від COVID-19 безкоштовно. Та, окрім них, у місті ще є багато людей, яким вакцинація може бути не по кишені. Потрібно  створити реєстр таких осіб і потім захисти їх.

Соціальний напрямок

Ми повинні продовжувати піклуватися про наших захисників. Першочергово потрібно дбати про їхню належну реабілітацію – фізичну та психологічну.

Ще один соціальний напрямок – підтримка дітей. Для Залізничного району характерна проблема нестачі гуртків, де би школярі могли розвивати свої таланти.

Також особливу увагу потрібно приділити дітям з обмеженими фізичними можливостями та дітям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.

* Політична промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: