Cуддя, яка винесла рішення по книжці про Стуса, переховувалась серед терористів

стус

Cуддя Марина Заставенко, яка прийняла рішення про заборону розповсюдження тиражу книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» до Києва працювала в суді Макіївки, що зараз є тимчасово непідконтрольною територією Донецької області.

Про це у Facebook повідомила експерт Центру протидії корупції Галина Чижик, - пише Прямий.

Зазначено, що у 2017 році її хотіли звільнити за зв'язки з так званою «ДНР».

«У 2016 році СБУ зверталася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів і вказувала, що у судді є майно на тимчасово окупованих територіях, що вона систематично їздить туди-сюди. При цьому суддя довго не здійснювала правосуддя, тому що перебувала саме на неконтрольованих Україною територіях. ВККС спочатку відкрила дисциплінарну справу, але потім відмовилася звільняти суддю Заставенко», - зазначила експерт.

Галина Чижик зазначає, що суддя, відвідувала тимчасово непідконтрольні уряду України території могла отримати гарантії безпеки «з того боку».

Чиитайте також: У суді заборонили розповсюдження книги «Справа Василя Стуса»: що далі

Після вердикту судді, на оскарження якого сторонам дали 30 днів, у видавництві заявили, що весь тираж «Справи Василя Стуса» був розкуплений за лічені хвилини і пообіцяли додрукувати книгу - у нього є таке право, поки рішення суду не вступило в силу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: