У Львові відкрили муніципальний мистецький центр: що тут буде (фоторепортаж)

IMG_1562

У Львові з'явився ще один культурний простір. Проєкт муніципального мистецького центру втілювали майже рік. Тепер тут — галерея, виставкова площа, медіатека та кав'ярня.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

За словами мера міста Андрія Садового, мистецького центру могло й не бути, та завдяки злагодженій роботі і команді дизайнерів, майстрів та реставраторів, уже сьогодні двері культурного простору на вулиці Стефаника,11 — відчинені для всіх охочих.

«Сьогодні митці отримали простір для думання, простір, де можна збиратися, планувати, творити. Він зроблений за найвищими стандартами. Дизайнерка, яка його проєктувала — одна з найкращих в світі. Я переконаний, що та мета, яку ми собі поставили, аби кращі митці приїжджали до Львова для того, щоб тут творити і генерувати свої ідеї, буде впроваджено в життя», - каже Садовий.

Місце вільних

Директоркою арт-простору стала Ляна Мицько. За її словами, це чудова ініціатива, що місто створює так званий ансамбль муніципальних закладів, які стосуються культури. «Коли місто підтримує лише одну сторону життя, багато людей почуваються недолюбленими», - вважає очільниця мистецького простору.

«Якби не вся команда, цей простір не був би таким, як він зараз є. Це не є галерея, бо галерея має досить вузький профіль. Галерея тут займає тільки 30%, а решта просто будемо об'єднувати різні активності: дискусії, спілкування, кіноперегляди, творення нових смислів, концепцій та ідей», - зазначила вона.

Дизайн без дизайну

«Ми намагались зберегти автентичність приміщення, і зовсім цього не цураємось. Також уперше на муніципальному об'єкті ми облаштували якісні меблі та якісне професійне світло: раніше такі речі були доступними лише в приватному секторі», - розповідає авторка архітектурного проєкту центру та дизайнерка Христя Бадзян.

 

Кураторами та експозиціонерами стали художники Павло Ковач та Олег Сусленко, які й провели першу спільну екскурсію коридорами мистецького центру.

До речі, долучитись до віртуальної прогулянки культурного простору можна тут або тут сьогодні, 19 жовтня, о 19.00 годині. А перша виставка очікує львів'ян та гостей міста вже з листопада.

Нагадаємо, проєкт облаштування муніципального мистецького центру у Львові тривав у п'ять етапів. Спершу реставрували фасади, ремонтували дах, облаштовували внутрішній дворик, встановлювали пандус і внутрішні меблі та створювали саму галерею.

У мерії зазначають, що інвестували в такий об'єкт 8,7 млн гривень.

Невдовзі тут проводитимуть виставки, лекції та майстер-класи, а також кінопокази, концерти та інші події.

Нагадаємо, у четвер, 13 жовтня, у Львові відкрили урбаністичний простір свободи — Музей міста.

фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: