Британські інструктори будуть тренувати українських моряків

1516293816

Інструкторська місія «Orbital», дію якої в Україні було продовжено до 2023 року, відтепер буде здійснювати також і військову морську підготовку українських військовослужбовців.

Про це повідомила посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс, інформує Інтерфакс-Україна.

«Великим доповненням тепер є морська підтримка. Це не тільки будівництво кораблів, але також підготовка, яка буде реалізована через операцію «Orbital». Логічно, що ми будемо провідною країною по військовій морській підготовці на півдні, проте також будемо працювати з іншими країнами. Оскільки операція "Orbital" вже діє, люди добре знають її, довіряють, бачили її послужний список, це правильний механізм для того, щоб додати в неї компонент морської підготовки. це буде головний фокус додаткової підтримки до 2023 року», - сказала Сіммонс.

Посол нагадала, що ключовою подією візиту президента України Володимира Зеленського в Великобританію було підписання Меморандуму про наміри в сфері розвитку військово-морського потенціалу України, і зазначила, що кораблі, які будуть передані Україні Великобританією, можуть бути оснащені зброєю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: