Посол Великобританії Сіммонс розповіла про зміну візового режиму з Україною

132991

Британська делегація відвідає Україну для ознайомлення з процедурами на кордоні і порядком видачі документів. У той же час, в країні не вважають, що зміна візового режиму з Україною ймовірно в найближчому майбутньому.

Про це повідомила посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає Цензор.НЕТ.

«На мою думку, найбільш позитивним щодо візиту української делегації до Лондона було те, що міністр внутрішніх справ України вперше зустрівся з міністром внутрішніх справ Британії. Вони говорили про питання безпеки кордонів і питаннях видачі паспортів, і домовилися, що Сполучене Королівство відправить в Україну офіційних осіб, щоб вони ознайомилися з процедурами на кордоні і порядком видачі документів. Я очікую, що ця розмова буде тривати деякий час», - сказала Сіммонс.

У той же час вона зазначила, що не вважає за можливе зміна візового режиму Великобританії з Україною в найближчому майбутньому.

«Я не вважаю, що зміна візового режиму ймовірно в найближчому майбутньому, оскільки це не політичне питання, а питання безпеки кордонів. Але я дуже рада, що цей діалог відбувається», - підкреслила дипломат.

Також вона вказала на необхідність забезпечити професійну та швидку видачу британських віз українцям.

Окрім того, за її словами, варто пам'ятати, що на момент, коли ЄС ввів безвізовий режим, Сполучене Королівство не було частиною Шенгенської зони через те, що воно має питання з безпеки своїх кордонів, і ці проблеми не змінилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: