У МОЗ заявили про проблеми з забезпеченням лікарень киснем

швл
Фото ілюстративне

В Україні існують проблеми із забезпеченням лікарень киснем. У зв'язку з цим для лікування пацієнтів використовуються лише 13-15% апаратів штучної вентиляції легенів.

Про це на брифінгу заявив експерт Міністерства охорони здоров'я, президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров,- передає РБК-Україна.

Він зазначив, що зараз використовуються лише 613 апаратів ШВЛ, тоді як в Україні є понад 4,6 тисячі таких апаратів.

«Є деякі проблеми із забезпеченням киснем. Міністр ще в серпні доручив медустановам забезпечити 80% ліжкового фонду підведенням кисню. Деякі медустанови доручення виконали, але в деяких залишаються проблеми і критичний недолік кисню для пацієнтів», - сказав Дубров.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що робитимуть у випадку закінчення ліжкового фонду у вітчизняних медзакладах, де лікують людей із тяжким перебігом СOVID-19.

Окрім цього, у мерії Львова вирішили збільшити кількість ліжкоміць та кисневих концентраторів.

До слова, станом на ранок вівторка, 20 жовтня, в Україні зафіксовано 309107 випадків інфікування коронавірусню хворобою COVID-19. За добу вірус підтвердили в 5 тисяч 469 осіб. За весь час пандемії одужало — 129533 (+3044), а померло — 5786 (+113) українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: