Суд відмовився допитувати Зеленського і Авакова у справі Шеремета

2555103

Шевченківський районний суд міста Києва відмовився в задоволенні клопотання сторони захисту про допит діючих і колишніх високопоставлених чиновників у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Захист просив допитати президента, міністра внутрішніх справ і колишнього генпрокурора.

Про це заявила головуюча суддя Оксана Голуб на сьогоднішньому судовому засіданні, інформує РБК.

Сторона захисту пояснювала, що Володимира Зеленського, Арсена Авакова та Руслана Рябошапку необхідно допитати про обставини, про які вони дізналися в цій справі.

«Ці особи не були безпосередніми свідками обставин, що підлягають доказуванню в даному кримінальному провадженні, і не є свідками в розумінні статті 65 КПК», - підкреслила суддя.

У той же час щодо допиту інших посадових осіб, серед яких співробітники поліції, які є слідчими або понятими, які беруть участь в тих чи інших діях, суд буде визначатися після дослідження матеріалів справи.

Зазначається, що сторона захисту просила допитати Зеленського і Авакова після того, як вони публічно продемонстрували детальну поінформованість про справу Шеремета. Однак згідно із законодавством, ні Зеленський, ні Аваков не мають доступу до матеріалів справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: