Прокуратура відкрила проти Порошенка справу про підготовку перевороту

5445464

Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу за фактами можливої підготовки п'ятим президентом Петром Порошенко і його соратниками державних переворотів в 2013-2014 роках, а також в 2020 році.

Про це написав народний депутат від партії «Опозиційна платформа - За життя» (ОПЗЖ) Ренат Кузьмін на своїй сторінці в Facebook.

Також нардеп додав, що серед можливих причетних до скоєння злочину екс-нардеп Давид Жванія, екс-тимчасовий виконувач обов'язків президент Олександр Турчинов, колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, екс-спікер парламенту Андрій Парубій і колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Крім того, до своєї заяви депутат доклав копії відповіді офісу генпрокурора на його запит з інформацією про порушення справи 1 жовтня, а також копію виписки з реєстру, в якому названі прізвища колишніх представників влади і дати можливого скоєння злочинів.

Відзначається, що 11 вересня Печерський суд Києва зобов'язав Офіс генпрокурора порушити справу про підготовку державного перевороту, про який в одному зі своїх відеозвернень розповідав екс-депутат і колишній соратник Порошенка Давид Жванія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: