«Vivat» додрукує 15 тисяч примірників книги про справу Стуса

1-2

Харківське видавництво Vivat розпочало друк нового накладу книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Про це йдеться на сторінці видавництва у Фейсбуці.

«За останні дні ми отримали тисячі передзамовлень книги «Справа Василя Стуса», тому вчора запустили друк нового накладу - 15 тисяч примірників», - йдеться у повідомленні.

Усі, хто передзамовив книгу - зробив свій внесок у підтримку історичної правди. Тому ми прийняли рішення, що 5% від продажів книг з нового накладу ми перерахуємо на проєкт «Історична Правда». А це - 200 тисяч гривень.

Читайте також: У суді заборонили розповсюдження книги «Справа Василя Стуса»: що далі

29 серпня 2019 року голова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук подав до суду на журналіста Вахтанга Кіпіані, який є автором-упорядником книги "Справа Василя Стуса", що розкриває правду про кримінальну справу, життя і смерть видатного письменника та діяча.

Згодом Медведчук у суді добився заборони розповсюдження книги про Стуса, а у видавництві вирішили подати апеляцію на рішення суду. Виходячи з того, що вже було розповсюджено майже 20 тис. примірників книги, її вирішили додрукувати.

Віктор Медведчук був адвокатом Василя Стуса на судовому процесі в 1980 році. Сам Стус протестував проти цього призначення, але не зміг домогтися заміни захисника. У виступі перед судом Медведчук заявив, що всі злочини підсудного заслуговують покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: