Чи відмивала міська влада кошти на неіснуючому притулку для тварин | МАНІПУЛЯЦІЯ

IMG_2721-1080x675

23 вересня на на сайті «Щоденний Львів» з’явилася новина під заголовком «Міську владу Львова запідозрили у відмиванні понад пів мільйона гривень на неіснуючому притулку для тварин».

23 вересня на на сайті «Щоденний Львів» з’явилася новина під заголовком «Міську владу Львова запідозрили у відмиванні понад пів мільйона гривень на неіснуючому притулку для тварин».

  • МАНІПУЛЯЦІЯ

«Ще 5 листопада 2012-го року було підписано договір і заплачено з місцевого бюджету понад 620 тис.грн (на той час за курсом – це 77 тис.доларів) на будівництво притулку для тварин на вул.Шевченка. Минуло вісім років, але домівка для безпритульних собак і котів й досі існує, хіба що у фантазіях чиновників. І нині вони планують надати ще кошти на… проєктацію такого притулку Про це повідомила Олена Остимчук, юристка, представниця партії «Слуга народу», на засіданні «Хто і як має вирішити проблему безпритульних тварин на Львівщині?» у Львівському пресклубі. - Зараз у нас створена робоча група зі зміни кошторису. Я була присутня на засіданні і з величезним подивом довідалась, що  місто знову буде розробляти проєкт. Тобто витратили такі величезні кошти – і ще навіть проєкту немає? Даруйте, а куди ж ці гроші зникли?» – поцікавилась вона», - пише DailyLviv.

А наступного дня, 24 вересня, на Фейсбук-сторінці Команди Козицького з’явився такий допис.

«Представниця команди «Слуга народу» на Львівшині Олена Остимчук заявила, що Львівська міська рада вже роками відмиває кошти на неіснуючому притулку для тварин».

  • ПЕРЕВІРКА

На заяву Олени Остимчук відреагував міський голови Львова Андрій Садовий, який на своїй офіційній сторінці заскрінив допис Команди Козицього, і заявив, що вона поширює відверті фейки.

«У 2012 році ми дійсно замовили проєкт притулку для тварин і оплатили його. Враховуючи подальшу кризу, саме будівництво наразі не починали. Вартість будівництва – 125 млн грн, то ж ми будемо суттєво його зменшувати. Жодних коштів з того часу не витрачалось.

А тим часом створили найкращий в Україні центр опіки над домашніми тваринами

ЛКП «Лев», а також спільно з зооактивістами «Домівка Врятованих Тварин на Знесінні», – написав міський голова.

Крім цього,  як повідомила пресслужба міської ради, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла, що є виготовлений проєкт, який, утім, потребує корегування. Так, оновлений проєкт передбачитиме центр кремації тварин, сучасну ветеринарну клініку з грумінг-салоном та перетримкою тварин, тренувально-вигульний майданчик для собак, а також центр адопції та продовженої перетримки безпритульних тварин.

Варто зазначити, що зараз допис на Фейсбук – сторінці Команди Козицького від 24 вересня виглядає дещо по іншому. Там уже не йдеться про відмивання коштів.  Замість цього у дописі з’явилося речення: «Також юристка озвучила питання використання коштів кошторисну документацію для будівництва притулку для бездомних тварин».

  • ВИСНОВОК

ІА Дивись.info проаналізувала слова представниці партії «Слуга народу» Олени Остимчук і дійшла висновку, що політикиня вдалася до маніпуляції, заявивши, що влада витратила великі кошти на будівництво притулку і не отримало навіть проєкту. Як повідомили в міській раді, є виготовлений проєкт, який потребує корегування.

Матеріал підготовлено в рамках проєкту «Протидія фейкам і маніпуляціям на місцевих виборах». За підтримки фактчек-проєкту «БезБрехні».

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: